Matematik

Areal vha afstand mellem punkter

22. oktober 2011 af fmfm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.. 

Jeg har problemer med denne opgave.. ved ærlig talt ikke hvordan jeg skal gå igang. Jeg er uploadet opgaven som dokument.

a) f(1)=-12+4*1 = 3

skal man her bruge
|PQ| = √((x2-x1)+(y2-y1)), derved: √((1-1)2+(0-3)2) = 2
|OQ| = √((1-0)2+(0-0)2) = 1

(|PQ|*IOQI)/2 = 1

synes ikke helt det kan give mening? skal det gøres på en anden måde?

 

 
Vedhæftet fil: Opg13b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet med kateterne x og f(x), så dens areal er

A(x) = (1/2)·x·f(x)

Indsæt nu forskriften for f(x) = -x2 + 4x for at finde forskriften for A(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

så det vil sige at A(1)=(1/2)·1*(-12+4*1) => 4,5
så arealet af trekanten er 4,5? :-)

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

hvordan laver man egentlig b'eren? har prøvet lidt selv, man kan ikke finde ud af hvordan man finder det størst mulige areal. Man har A(x) = (1/2) · 1 · (-x2 + 4x), men hvordan finder man x?

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal lige regne rigtigt, når man indsætter:

A(1) = (1/2)·1·(-12 + 4·1) = 3/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder maksimum af funktionen A(x) på det åbne interval ]0 , 4[ .

Man har

A(x) = (1/2)·x·f(x) = (1/2)·x·(-x2 + 4x)

(dit udtryk er ikke korrekt).

Løs ligningen A'(x) = 0 .


Svar #6
22. oktober 2011 af fmfm (Slettet)

#5 så dvs. at 1/2 · x + 4 = 0      (ved ikke helt om det er rigtigt?)

og derved kan man "solve" på lommeregneren? solve(1/2·x+4=0,x) 

x = -8

 

   

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg fatter ikke, hvad du laver her.

Man skal løse ligningen A'(x) = 0 . Man skal derfor først beregne den afledede af funktionen A(x) .


Svar #8
22. oktober 2011 af fmfm (Slettet)

ja, det gik vidst lidt galt.. vi prøver igen:
kan det passe at A'(x) --> (x·(3x+8))/2

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man har

A(x) = (1/2)x2(4-x) , så

A'(x) = (1/2)·(2x(4-x) - x2) = (1/2)x(8 - 3x)

Det ser ud til, at du tastede rigtigt på din lommeregner. Men du lærer nok mere ved at lægge din lommeregner langt væk ved denne slags opgaver.


Skriv et svar til: Areal vha afstand mellem punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.