Matematik

Løs ligningen

22. oktober 2011 af piple (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til en ligning jeg ikke kan få til at gå op den lyder:

2x (3x - 4) = 2(3x2 + 8)


Første gang fik jeg det til x=-2 og anden gang fik jeg det til x=24

Håber i kan hjælpe, tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at skrive dine mellemregninger ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer. Leddene med x2 forsvinder. Dit første forsøg var korrekt. Endelig kan du jo selv gøre prøved ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.


Svar #3
22. oktober 2011 af piple (Slettet)

2x (3x - 4) = 2(3x2 + 8)

6x2 - 8x = 6x2 + 16

6x2 - 6x2 - 8x = 6x2 - 6x+ 16

-8x = 16

-8x/-8 = 16/-8

x = -2

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Og som jeg skrev i #2, kan du selv prøve efter, om løsningen er rigtig, ved at sætte den ind i den oprindelige ligning. Hvis de to sider giver samme resultat, er løsningen korrekt.


Svar #5
22. oktober 2011 af piple (Slettet)

Ja det er nemlig lige det jeg har prøvet men jeg får det til at den ene side giver -40 og den anden giver -56?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så skyldes det, at du ikke indsætter korrekt:

Venstre side: 2·(-2)·(3·(-2) - 4) = -4·(-6-4) = -4·(-10) = 40

Højre side: 2·(3·(-2)2 + 8) = 2·(3·4 + 8) = 2·(12 + 8) = 2·20 = 40


Svar #7
22. oktober 2011 af piple (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.