Matematik

2 grads ligning

23. oktober 2011 af Camille2 (Slettet)
Jeg gået helt død i denne ligning : bestem a, når -2 er rod i ligningen ax i anden +7x +14 =0

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Indsæt -2 som x og løs ligningen for a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af Walras

Der findes intet a for hvilken x=-2 er dobbeltrod i andengradsligningen, idet det ses, at

f(x)=ax2+7x+14

ikke kan omskrives til

f(x)=a(x+2)2.

Dermed må vi have, at

ax2+7x+14=0 

kun er opfyldt for a=0, idet

7*(-2)+14=0.

Du kan også bare gøre som i #1. Det er nok nemmere. Jeg må være skadet af universitetet, siden jeg altid skal komme i tanke om den sværeste måde at løse opgaverne på. :P


Skriv et svar til: 2 grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.