Matematik

Reducering 2.

23. oktober 2011 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bliver:

1,6x2 + 5,2x * (150/1,6x2)

til

1,6x2 + (487,5/x)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

1,6x2 + 5,2x * (150/1,6x2) = 1,6x2 + ((5,2x *150)/1,6x2) = 1,6x2 + ((780x/1,6x2) = 1,6x2 + (487,5/x)


Svar #2
23. oktober 2011 af mariegrøn (Slettet)

Jeg forstår ikke overgangen fra sætning 1 og 2?

1,6x2 + 5,2x * (150/1,6x2)

= 1,6x2 + ((5,2x *150)/1,6x2)

Men hvorfor skal det ind i parentesen?


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

Fordi det er en regel til at regne brøker.


Svar #4
23. oktober 2011 af mariegrøn (Slettet)

Hvorfor bliver det kun ét x til sidst egentlig?


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi x/x2 = x/(x·x) = 1/x


Skriv et svar til: Reducering 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.