Fysik

indre energi, faseændringer

23. oktober 2011 af Aleynaa

Hej allesammen.. Er der nogle som kan fortælle mig hvad indre energi og faseændringer er for noget.. Jeg ved at indre energi er ΔEindre=m*c*ΔT ikke sandt? jeg har nemlig en prøve på fredag så det vil være fedt hvis i kunne fortælle mig konkret hvad det var


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af mathon

 

       indre energi = summen af smådelenes kinetiske  og potentielle energi = "varme"


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af mathon

   en faseændring sker ved konstant temperatur

                     smeltevarme og fordampningsvarme måles derfor i kJ kg-1

medens
                     den specifikke varmekapacitet måles i kJ kg-1 K-1


Skriv et svar til: indre energi, faseændringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.