Matematik

Ligning med sinusrelationerne

24. oktober 2011 af lillewonder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay, so here's the deal

 

- Sidder og er i gang med en opgave, og har opstillet en ligning med sinusrelationerne, men kan simpelthen ikke finde ud af, at beregne den.

 

Har prøvet 3 gange nu, og resultaterne var alt får små.

 

Kan nogen af jer muligvis hjælpe til, eller vise mig, hvordan jeg beregner den her:

 

Sin(23o)    =    Sin(13o)

    a                    50


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang overkors og divider med sin(13º) til

a = 50 · sin(23º) / sin(13º)

Normalt skriver vi sinus funktionen med lille s .


Svar #2
24. oktober 2011 af lillewonder (Slettet)

Først of fremmest tak for hurtigt svar, dog vil jeg lige sige - WHAT?!

Hvad er udregningen her?

 

Altså hvad gør du først, og hvad gør du derefter - Kan slet ikke følge med, og er nødt til, at vise udregningen

 

Gange du 50 væk først?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg skrev ellers i #1, hvad jeg gjorde.

Man ganger overkors, dvs. man ganger med 50 til

50·sin(23º)/a = sin(13º) ,

hvorefter man ganger med a, til

50·sin(23º) = a·sin(13º) ,

og så dividerer man med sin(13º), til

a = 50·sin(23º)/sin(13º)

Det er nok nemmest, hvis du selv regner med ved siden af på et stykke papir.


Svar #4
24. oktober 2011 af lillewonder (Slettet)

Ahhh på den måde.
Jo det kan jeg se, men er alt andet end forstående inden for dette fag, så skal have det punktlig som du gjorde det, dér

 

Mange tak for hjælpen Andersen!

 

 


Skriv et svar til: Ligning med sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.