Kemi

pH beregning

25. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - Jeg sidder med en opgave som jeg er pænt sikker på er forkert.
Vil nogen kigge på den? - Den er vedhæfte - MEN! - jeg skal derudover beregne pH værdien i hver opløsning - og det er det jeg er i gang med, og skal bruge hjælp til!

Min besvarelse:
(Jeg skal ikke lave a - derfor starter jeg bare ved b)

b)   10 mL HCl tilsat

                          OH             +           H+              →             H2O
start:     (10mL*0.2M)           (10mL*0.1M)
                         2mmol                   1mmol
 

ligevæ:          1mmol                ≈0mmol
 

pOH = -log(1mmol/20mL) = 1.3
pH = 14 - 1.3 = 3

c) 10 mL HCl tilsættes igen (vtotal = 30mL)

                          OH             +           H+              →             H2O
start:             1mmol           (10mL*0.1M)
                                                    1mmol


ligevæ:          ≈0mmol                ≈0mmol

pH = 7

 

-- Men nu har jeg så lige set at opløsning jeg titrere ned i er en blanding af NaOH og NH3 - vil det betyde at jeg skal lave det hele om, eller kan jeg bare lave pH-beregningen om, og bruge formlen for svag bare i opgave c?

 

 

Vedhæftet fil: Opgaveformulering 5.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:pH-beregning_4.doc

Svar #2
29. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Jeg kan ikke helt forstå hvordan du får resultaterne i c)
Jeg får:

                  OH-         +            H+        →   NH4
n:            1mmol         (0.1M*10mL)    
                                          1mmol
 

Ny n:       ≈0mmol         ≈0mmol 

 

[NH3] = - jeg bruger cefter = cfør*vfør / vefter  = 0.0333M
 

pOH = 0.5(pKb-log(0.0333)) = 3.11
pH = 14-3.11 = 10.9
 

[OH-] = 10-3.11 = 7.8*10-4M
[H3O] = 10-10.9 = 1.3*10-11M
[NH4] = 0M - da den ikke har reageret endnu.

- men de passer slet ikke med de resultater du har fået :s
Hvad har jeg gjort forkert?
 

 


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.