Matematik
Areal - hjælp !
Funktion F(x) = -x3+8x2-17x +10
Bestem arealet.
Jeg har så sat den =0 og solvet ligningen og fået x=1, x=2 og x=5
Har så sagt: A= 1∫2 (-x3 + 8x2 -17x + 10)dx
er det rigtigt, og hvis det er kan i fortælle resultatet, for når jeg taster den ind, for jeg ikke noget resultat
det samme gælder denne opgave
Ligning 0=x3-11x2 - 38x -40. Her får jeg x=2, x= 4 og x = 5
A= 2∫4 (x3-11x2-38x-40)dx
Svar #1
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
Den sidste opgave har du kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1090007 .
Benyt formlen ∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , for n ≠ -1 til at bestemme stamfunktionerne.
Svar #2
26. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)
Når jeg nu taster den første ind igen får jeg arealet til at være negativt?
Svar #3
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Du har ikke formuleret hele opgaven. Måske du kunne besvære dig selv med at gøre dette? Hvad går opgaven ud på?
Svar #4
26. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)
lige en rettelse det er det andet areal jeg får negativt tal.
det første areal får jeg til 0,83 ??
og opgaven lyder således: Figuren viser grafen for funktionen F(x) = -x3+8x2-17x +10
a) bestem arealet af det skraverede område.
Svar #6
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Selv om jeg, trods alderen, stadig har et godt syn, er jeg ude af stand til at se, hvor det skraverede område er. Men vi må formode, at du har kunnet aflæse figuren korrekt.
A= 1∫2 (-x3 + 8x2 -17x + 10) dx = [-x4/4 + 8x3/3 - 17x2/2 + 10x]21
= -16/4 + 64/3 -68/2 + 20 +1/4 -8/3 +17/2 -10
= -4 -34 +10 +17/2 +56/3 +1/4
= -7/12
Med rettede tastefejl i forskriften fås
A= 2∫4 (x3-11x2 +38x-40) dx = [x4/4 -11x3/3 +19x2 -40x]42
= 64 -11·64/3 +19·16 -160 -4 +88/3 -76 +80
= 8/3
Skriv et svar til: Areal - hjælp !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
