Matematik

differentier

27. oktober 2011 af jaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=8/1 x^4-x^3+3/4 x^2+5x

hejsa er der nogle der kan hjælpe mig med at differentier denne ligning ? :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

g(x)=axn ⇒ g'(x)=a*n*x(n-1)

bruges på alle led et af gangen

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er bare at tage led for led og udnytte:

(x^n) ' = n*x^(n-1)

Med de respektive konstanter ganget på.


Svar #3
27. oktober 2011 af jaaaaaaaa (Slettet)

mange tak :D

 


Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.