Fysik

Hvor lang tid bruger vandet på at komme ned til grundvandsmagasinet?

28. oktober 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

Opgave:

Regnvand indeholder en meget lille mængde af den beta-radioaktive tritiumisotop, 3^H. Aktivitetsmålinger på grundvand fra et dybtliggende magasin viser, at tritiumindholdet i dette grundvand kun er ca. 30% af regnvandets.

 

Hvor lang tid bruger vandet på at komme ned til grundvandsmagasinet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Brug halveringstiden og at det aftager eksponentielt. Jeg mener den ser således ud, men slå det op:

N = N0*e^(-t/Thalv)

Hvor der er forsvundet 70 % eller. At N0 = 1 og N = 0.30

Så kender du alt undtagen t. Hint brug ln til at opløse eksponentialfunktionen


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Edit: Måske er det N = N0*2^(-t/thalv)


Skriv et svar til: Hvor lang tid bruger vandet på at komme ned til grundvandsmagasinet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.