Kemi

Beregning

29. oktober 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg skal finde ud af indholdet af et stof i et kg kartofler. 5 g af stoffet ekstraheres fra kartofler med opløsningsmiddel på 100 ml. Denne har en absorbans på 1,12. På en graf står ligningen y=2,2526x+0,0001 hvor der ud af x-akse er stoffet i mg i 100 ml opløsning og af y-akse absorbans. 

Hvordan skal man starte?

har prøvet at sige 1000/5 = 200 og sætte det ind på ys plads, hvorefter jeg har isoleret x og fået 100. 

Er der nogen som kan hjælpe mig? (:

Tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af mathon

 

                                   y = 2,2526x + 0,0001

                                  1,12 = 2,2526x + 0,0001
  hvoraf
                                   x = 0,497159 ≈ 0,5

  stofkoncentrationen har været

                                   0,5 mg/100 mL

 


Svar #2
29. oktober 2011 af Bladlus (Slettet)

dvs at der er 0,5mg i et kg af stoffet


Svar #3
29. oktober 2011 af Bladlus (Slettet)

er det ikke korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2011 af mathon

hvis der ekstraheres fra 5 g kartofler:    

    et stofindhold på 0,5 mg pr 5 g kartoffel

dvs          
           (0,5 mg) / (5 g)  = 200·(0,5 mg) / (200·(5 g)) = (100 mg) / (1000 g) = 100 mg / kg kartoffel

.....

  men din opgavetekst er lidt upræcis


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.