Kemi

C: Beregning af stofmængde NH3 ud fra fundet Volumen

29. oktober 2011 af Grøntoft (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og roder med en opgave:

 

Indholdet af ammoniak i luften er præcis 20 ppm. Temperatur : 25 grader celsius, Tryk: 1,013 bar

1: Hvor stort er volumen NH3 i 1 M3 luft?

Svar: 20 ppm er 20 milliontedele af en m3 luft, altså 20 mL (Jeg går ud fra, at der menes 20 mL NH3 (g)??)

2: Andvend det fundne volumen NH3 til at beregne stofmængden (NH3) i 1 m3 luft.

Svar ??

3: Beregn massen af denne stofmængde NH3 og angiv luftens indhold af NH3, udtrykt i mg NH3 pr. m3 luft.

Svar: ??

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med principperne så jeg kan forstå opgaven? Og hvordan man regner det ud?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af mathon

 1)                        

                            n = pV/(RT)

                            n = (1,013 bar)·(0,020 L) / ((0,0831451 bar·L·mol-1·K-1)·((273,15+25) K)) = 8,173·10-4 mol

  2)

                            m = n·M = (8,173·10-4 mol) · (17,03 g·mol-1) = 0,014 g = 14 mg

  3)
                            m/V = (14 mg) / (1 m3) = 14 mg/m3


Svar #2
30. oktober 2011 af Grøntoft (Slettet)

I svar 1 er det stofmængden du fandt, ikke? Men det er da ikke volumen som spørgsmålet gik ud på? Ellers er der da noget jeg helt har misset ;)


Skriv et svar til: C: Beregning af stofmængde NH3 ud fra fundet Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.