Kemi

hjælp til pH beregning

30. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe mig med denne opgave.

 

 

Hvad er [OH-] i 0,0040 M NaOH? Beregn dernæst [H3O+] og pH.

Beregn pH i 0,0040 Ba(OH)2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af mathon

 

                              [OH- ] = c(NaOH) = 0,0040 M = 2,5·10-12 M

                              [H3O+] = (10-14/ (4,0·10-3) M = 2,5·10-12 M

                              pH = -log([H3O+]/M) = -log(2,5·10-12) ≈ 11,6


Svar #2
30. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet)

Tak for hurtig hjælp , jeg er i tvivl om hvordan du er kommet frem til 2,5 * 10^(-12) ?? :S gør du bare sådan her:

1,0*10^-14 / 0,0040 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af mathon

 
 

                              [OH- ] = 2·c(Ba(OH)2) = 2·(0,0040 M) = 8,0·10-3 M

                              [H3O+] = (10-14/ (8,0·10-3) M = 1,25·10-12 M

                              pH = -log([H3O+]/M) = -log(1,25·10-12) ≈ 11,9


Svar #4
30. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet)

Mange tak :)!


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af mathon

rettelse af tastjuks i #1

 

                              [OH- ] = c(NaOH) = 0,0040 M = 4,0·10-3 M

                              [H3O+] = (10-14/ (4,0·10-3) M = 2,5·10-12 M

                              pH = -log([H3O+]/M) = -log(2,5·10-12) ≈ 11,6


Skriv et svar til: hjælp til pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.