Matematik

variable

31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastihed opløftet i trdje potens
a) Indfør passende variable, og opstil en model for en havvinmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv at læse den sidste halvdel af den sidste sætning

"opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed"

 


Svar #2
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

ja men ved ikke hvilken model der kan passe til den


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den står jo anført i 1. linie i #0:

"En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens"

 


Svar #4
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Hvordan lyder formlen ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læs teksten igen. Hvad betyder det, at noget er ligfrem proportional med noget andet?


Svar #6
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

er det så ikke formlen y = b * a ^x ?

men jeg bliver forvirret af der ingen tal står eller noget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej det er jo en eksponentialfunktion. At a og b er ligefrem proportionale betyder, at der findes en konstant k, så

a = k·b


Svar #8
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

jamen hvad er k og hvad er b i den sammenhæng så? der er jo ingen tal forsatan :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du behøver da ikke at bande midt i opgaven. Jeg prøver at forklare lidt om begreberne, siden du ikke orker selv at læse op om det.

Hvis du kalder energiproduktionen for y og vindens hastighed for x, står der i opgaven, at y er ligefrem proportional med x3 , dvs

y = k·x3


Svar #10
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Ja, men hvad er k og hvad er x i den sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

k er proportionalitetskonstanten. Hvis du ellers gider læse den hjælp, du får, så er det allerede forklaret, hvad x er.


Skriv et svar til: variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.