Matematik

Problem med differentialregning, differentialkvotienter.

01. november 2011 af szharz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen, jeg håber virkeligt at der er nogen der kan hjælpe mig med dette matematik problem :) det ville jeg sætte stor pris på.

Opgave 307

Funktionen f er givet ved 

f(x) = 1/x - 4x + 5 (x må ikke være 0)

Angiv en ligning for den tangent t1 til grafen for f, der har røringspunktet (3,f(3)).
Bestem derefter en ligning for den anden tangent t2 til grafen for f, der har hældningskoefficienten -37/9

Den første opgave t1 har jeg lavet, men t2 har jeg ikke nogensomhelst anelse om hvordan jeg skal begynde på, er der nogle venlige sjæle derude som ville kunne hjælpe mig ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af peter lind

Hældningen af tangenten i (x, f(x)) = er f'(x) så løs ligningen f'(x) = -37/9.  Det giver x koordinaten for røringspunktet


Svar #2
01. november 2011 af szharz (Slettet)

Jeg er stadig rimeligt meget i tvivl om hvad jeg skal gøre, kan ikke lige forstå hvad du mener med at jeg skal løse ligningen f'(x) = -37/9


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af peter lind

Du må have fundet f'(x) i den første del af opgave. Så er det bare om at sætte det = 0 og løse denne ligning.


Svar #4
01. november 2011 af szharz (Slettet)

Ah ja, Jeg fandt ud af i tidligere opgave at 

f'(x) = -1/x0^2 - 4

Men skal jeg nu sætte det her lig med 0 eller lig med -37/9?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2011 af peter lind

Du skal sætte det lig med -37/9. Det er hvis du skal finde ekstremaer at du skal sætte det til 0.


Skriv et svar til: Problem med differentialregning, differentialkvotienter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.