Matematik

ligning korrektur

01. november 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad går galt?

 

 

3810 = 30x + 50y   ,   4000 = 25x + 60y

Fællesnævner for x'erne: 750


3810*25 = 30x*25 + 50y*25   ,   4000*30 = 25x*30 + 60y*30

95250 = 750x + 1250y   ,   120000 = 750x + 1800y

(750x + 1800y) - (750x + 1250y ) = 120000 - 95250

1800y - 1250y = 120000 - 95250

550y = 24750

y = 45


3810 = 30x + 2250
1560 = 30x

x = 52


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor mener du, at der går noget galt?

Det er lidt simplere at løse det tilsvarende ligningssystem

3x + 5y = 381
5x + 12y = 800 ,

der forlænges til

15x + 25y = 1905 ,   og
15x + 36y = 2400 ,   hvoraf

11y = 495, og dermed y = 45 , og så

x = (381 - 5·45)/3 = 52


Skriv et svar til: ligning korrektur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.