Fysik

Archimedes lov - opdrift

01. november 2011 af Cecilie03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har fået til opgave at: Integn den målte Fopdrift som funktion af det vægtændringen ganget med tyngdeaccelerationen. Hvordan skal grafen se ud for at vi har eftervist Newtons 3. lov?

Vi har lavet et forsøg hvor vi har sunket lodder med forskellig vægt ned i vand.

Jeg er i tvivl om hvad jeg kan kalde "vægtændringen ganget med tyngdeaccelerationen" med et fint ord ligesom Fopdrift?

Når jeg indtegner mine punkter i et koordinatsystem får jeg en rimelig ret linje, hvad kan jeg da sige om Newtons 3. lov?

På forhånd tak for hjælpen
Vh Cecilie 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af mathon

 

         "tilsyneladende vægtændring" = Vunder·ρvand

          Fop(Vunder) = (Vunder·ρvand)·g   =  vand·g)·Vunder = ((1000 kg/m3)·(9,81 m/s2)·Vunder =
                                                                                                                 (9810 N/m2)·Vunder


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2011 af mathon

redigering af #1

 

        "tilsyneladende vægtændring" = Vunder·ρvand

          Fop(Vunder) = (Vunder·ρvand)·g   =  vand·g)·Vunder = ((1000 kg/m3)·(9,81 N/kg)·Vunder =
                                                                                                                 (9810 N/m3)·Vunder


Skriv et svar til: Archimedes lov - opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.