Fysik

Energi

02. november 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvilken formel skal man bruge, hvis man gerne vil beregne farten på et objekt ( bil ), der kører ned ad et skråplan?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af mathon

 

                v(t) = vo + g·sin(α)·t                    når α er skråplanets vinkel med vandret


                v(h) =√(2g(H-h))                         når H er begyndelseshøjden
 

 


Svar #2
02. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Vinklen er 28 grader.

Hypotenusen ( vejen bilen kører på ) er 150 cm. Jeg vil gerne have beregnet højden bagefter kan jeg beregne farten, men hvilken formel skal jeg bruge til at finde højden? Da det jo er en træplade i et forsøg, kan man godt antage at grundlinien også må være 150 cm, ikke sandt?

Hvis jeg kan antage ovenstående. Kan jeg så ikke bruge denne formel til at finde højden: c2 = a2 + b2 ?

På forhånd tak Mathon

Vedhæftet fil:bil.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af mathon

 

                v(t) = vo + g·sin(28º)·t                  


                v(h) =√(2g(H-h))                       
 

 


Svar #4
02. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg har brugt en anden relation. Jeg prøver den svære del, og vender tilbage, hvis jeg støder på noget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af mathon

   

                    H = (1,5 m)·sin(48º)


Svar #6
02. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Hvad er Vo og hvad er g ( grundlinien 150 cm)? Bare for at være sikker...


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2011 af mathon

      vo er begyndelsesfarten

      g er tyngdeaccelerationen

      grundlinjen er noget du taler om - formentlig (1,5 m)·cos(48º)


Svar #8
02. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Problemet er at jeg ikke kender begyndelsesfarten, da bilen slippes. Men jeg kender massen, højden, vinklen, længden af pladen og tyngdeaccelerationen er da bare 9,82 m2 ?

Jeg skal beregne hvor lang tid det tager legetøjsbilen at "trille" ned fra den givne højde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2011 af mathon

       vo = 0 hvis intet andet er nævnt


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.