Kemi

Koncentration beregning

03. november 2011 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med en kemi rapport som er meget svært. Håber virkelig at nogen kan hjælpe mig med det.

Beregn koncentrationen af p-nitrophenolat i totalvolumen (Lambert- Beers lov).

konstant = 18500 (M*cm)-1

Absorbans =0,576

l =?( som er lysvejene gennem opløsningen)

De er ved 20 grader

C=?

C=  (absorbans / l * konstant

men hvad skal jeg sætte ind i stedet for l ???

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af exutu (Slettet)

 l er som oftes 1 cm i et standard spektrometer


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2011 af mathon

 

                                            A = ε·l·c

                                            c = A / (ε·l)


Svar #3
03. november 2011 af Nadiakb (Slettet)

Tusind tak for det.


Svar #4
03. november 2011 af Nadiakb (Slettet)

Hvad med koncentration af det samme stof i reaktionsblandingen (mindre rumfang)

skal jeg gøre det på samme måde eller ej?


Svar #5
03. november 2011 af Nadiakb (Slettet)

Har absorbans til 0,576 og konstanten til 18500 nm, men jeg får den konc. i total volumen til 0,000031

Kan det passe ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2011 af mathon

   

                    c = 3,1·10-5 M = 0,000031 M             Ja


Svar #7
03. november 2011 af Nadiakb (Slettet)

TAk!

Beregn koncentration af p-nitrophenolat i reaktionsblandingen (mindre rumfang).

reaktionsvolumen er 1630 mikroliter

Absorbans til 0,575

Skal jeg gøre det på samme måde her og sætte 1630 i nævnerne eller hvad?

 

 


Skriv et svar til: Koncentration beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.