Matematik

Sammenhæng mellem trekant og cirkels areal

05. november 2011 af eop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Har endnu et spørgsmål:

- En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

 

a) Indfør passende variable og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng

b) udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje 

 

Kan nogen hjælpe mig? 

Tak, 

Emma


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må da kende formlerne for trekantens areal, og for cirklens areal?


Svar #2
05. november 2011 af eop (Slettet)

Dem kan jeg også, men b) synes jeg ikke jeg forstår

areal trekant = areal cirkel

h*g/2 = phi*r^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Tallet π hedder pi, ikke phi.

Isoler nu r i den formel.


Svar #4
05. november 2011 af eop (Slettet)

Så det hedder?

(h*g/2)/pi = r2

 

 Er opgave b) så løst? 


Svar #5
05. november 2011 af eop (Slettet)

Eller skal jeg også tage kvadratroden af begge? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke isoleret r , før du har et udtryk r = ... . Så du har ret -- der skal også benyttes en kvadratrod.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem trekant og cirkels areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.