Matematik

En model

06. november 2011 af Binnar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har fået denne opgave:

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i Danmark med god tilnærmelse med 2900 personer pr. måned. I april 2005 var der 165200 ledige.

a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode

Jeg har vendt og drejet det. Det er den sidste opgave, og jeg synes virkelig, at den er besværlig :)    


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Isomorphician

Hint: Kig på en lineær funktion


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2011 af SuneChr

Lige stort ledighedsfald i lige store tidsrum beskrives lineært i modellen.

Kald ledigheden y og tiden x.

Lad x = 1 være den 1/4 2005, x = 2 den 1/5 2005, .................. , x = 21 den 1/12 2006

Vi har nu  (x ; y)  =  (1 ; 165200)  og (2 ; 162300) .   Find nu a og b i den lineære ligning  y = ax + b


Svar #3
06. november 2011 af Binnar (Slettet)

#2

Jeg er allerede stået af der. Jeg tror lige at jeg kigger på det en gang til, så kan det være jeg måske forstår det :)


Skriv et svar til: En model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.