Matematik

Reducer følgende udtryk...

06. november 2011 af FHF1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mener selv, at jeg ved, hvordan man reducerer udtryk, men i dette tilfælde er jeg i tvivl.

17X - (14X - (7x+2))

Er klar over, at når man har en minusparantes, så skiftes der fortegn inde i parantesen. Derfor vil jeg høre, om jeg har regnet forkert - se nedenfor...

17X - 14X - 7X - 2 ?

Resultat -3X-2

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

17x-(14x-(7x+2)) =

17x-(14x-7x-2) =

17x-14x+7x+2 =

10x+2

Du skal ophæve parenteserne én efter én indefra. Jeg håber du kan se min tankegang ovenfor :)

Mvh. Mig


Svar #2
06. november 2011 af FHF1 (Slettet)

Tak for dit svar - forstår dig udemærket... god logik :-)


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.