Matematik

differentier (ln(x))^2

06. november 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Sidder med en opgave om at differentierer (ln(x))^2 og er lidt lost. Skal man tage det som en sammensat funktion? Og hvis ja, hvad er så den indre og ydre funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

... om at differentiere ...

Ja, der er tale om at differentiere en sammensat funktion.

((ln(x))2)' = 2·ln(x)·(ln(x))' = 2·ln(x) / x


Svar #2
06. november 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af PeterValberg

Ja det er en sammensat funktion, hvor den indre funktion er ln(x) og den ydre er x^2
brug kædereglen.

(f(g(x))' = f'(g(x))·g'(x)

hvor f(x) = x^2   og g(x) = ln(x) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentier (ln(x))^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.