Matematik

Afstand mellem jorden og solen ( Matematik)

06. november 2011 af 2650michy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

 

Jeg skal finde afstanden mellem jorden og solen.

Jeg får at vide at vinklen mellem månen og solen når der er halvmåne er 89,85 grader.

Og jeg ved at b = 6377 km.

opgaven er fra matematik bogen i 1.g.

Jeg har prøvet cosinus,sinus,tangens og sinusrelationerne. Men den er jo ikke retvinkel. Kan ikke finde ud af den, så håber I derude kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv først at beskrive, hvilken trekant du betragter. b = 6377km er Jordens radius.


Svar #2
06. november 2011 af 2650michy (Slettet)

Det fangede jeg ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg beder dig om at forklare, hvor den trekant er, som du betragter, og hvilke stykker i den, der er kendt.


Svar #4
07. november 2011 af 2650michy (Slettet)

Altså jeg har opgavebeskrivelsen på min com. Kan jeg ikke sætte den ind. Det er nemlig en indviklet model/trekant som er tegnet.?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Lav et screendump og upload billedet her.


Svar #6
09. november 2011 af 2650michy (Slettet)

Opgave 2 a har jeg lavet. Det giver 6377 km. Defor ved jeg at i opg. 2 b at afstanden mellem månen og solen er 6377 km.

Men ved ikke om jeg skal bruge cosinus eller sinus relationerne eller om jeg overhovedet skal bruge dem.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er helt forkert, hvis du finder afstanden mellem Månen og Jorden (slet ikke til Solen) til 6377 km i Opg 2a) 


Svar #8
09. november 2011 af 2650michy (Slettet)

Hvordan regner man så opg 2 a ud. Hvis 6377 er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter definitionen for cosinus i den retvinklede trekant, og får

cos(v) = R / d(Jorden,Månen) ,

d(Jorden,Månen) = R / cos(v) = 6378km / cos(89,05º) = 384683 km

Det ville jo være helt meningsløst, hvis afstanden til Månen var den samme som Jordens radius.


Svar #10
10. november 2011 af 2650michy (Slettet)

I opg b Har jeg brugt tangens Jeg har sagt 384 683 * tan (89,85) = 146937861,2 km Det er afstanden jeg jorden til solen. Lyder det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det ser fornuftigt ud, og resultatet er jo ret realistisk.


Skriv et svar til: Afstand mellem jorden og solen ( Matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.