Kemi

Bestemme pH-værdi

07. november 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det ikke korrekt at man kan bestemme pH-værdien, fx for 0,01M NaOH til -log(0,000000000001) = 12 pH, eller blot tælle sig frem uden brug af -log? For når der er tale om et basisk stof, vil det være sådan for alle basiske stoffer? Dermed vil et tilsvarende surt stof med 0,01M HCl have pH = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af mathon

 

                      pOH = -log([OH-]) = -log(cb]) = -log(0,01]) = -log(10-2]) = -(-2·log(10)) = -(-2·1) = 2
ved 25ºC:

                      pH = 14 - pOH = 14 - 2 = 12


Svar #2
07. november 2011 af mathbj (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Bestemme pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.