Matematik

Et udtryk

07. november 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har et udtryk, der hedder: T = Tv + Tw = φ(kv + kw), hvorefter det bliver lavet om til..

.. Tv = T kv / (kv + kw)

.. Tw = T kw / (kv + kw)

Hvordan kan man lave denne omskrivning?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må have nogle flere sammenhænge. Hvad har φ med sagen at gøre? Prøv at definere alle de givne størrelser.


Svar #2
07. november 2011 af turk89 (Slettet)

Citat:

[...] Bjælken gives i det betragtede punkt en vinkeldrejning φ = 1, herved vil der fremkomme to momenter kv og kw, der er at betagte som fjederkonstanter. Er vinklen φ ≠ 1 haves: Tv = kv φ og Tw = kw φ. Koblingen mellem de to led bestemmes ved, at vinkeldrejningen i det givne punkt skal  være den samme for de to systemer, samt at det ydre vridningsmoment skal være lig med summen af de indre: T = Tv + Tw, eller T = φ(kv + kw). Heraf bestemmes den ubekendte vinkeldrejning vha. φ = T / (kv + kw) [...]

Hjalp det?

Edit: I mit tilfælde sættes φ = 1 og de to k-værdier kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo de manglende oplysninger.

Så har du

φ = T / (kv + kw) ,

og dermed

Tv = kv φ = T kv / (kv + kw)

og tilsvarende for Tw .


Svar #4
07. november 2011 af turk89 (Slettet)

#3

Hvad er det helt præcist du gør til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg indsætter udtrykket for φ i udtrykket for Tv . Det er en ganske simpel substitution.


Svar #6
07. november 2011 af turk89 (Slettet)

#5

Ja, det er rigtigt. Tak.

Et tillægsspørgsmål, som ikke har noget med det her at gøre.

Hvis jeg har en vinkel, φ, og jeg differentierer denne værdi, så får jeg dφ/dx. Denne værdi fortæller noget om ændringen af vinklen pr. x-værdi. Hvis jeg vælger at differentierer endnu engang, så jeg får d2φ/dx2, hvad fortæller denne værdi så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er "accelerationen" af φ, eller ændringen af ændringen af φ .


Svar #8
07. november 2011 af turk89 (Slettet)

#7

Hvis jeg vælger, at sætte denne værdi lig nul for derved at finde en given integrationskonstant. Har jeg så fundet ud af, hvornår maksimum hældning af vinkeldrejningen indtræder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, man løser ligningen φ'' = 0 for at finde ekstremer for φ' .


Svar #10
07. november 2011 af turk89 (Slettet)

#9

Tak for det.


Svar #11
07. november 2011 af turk89 (Slettet)

#9

Du ved tifældigvis ikke, hvor vinkel"accelerationen" eller φ'' = 0 i en bjælke, som er belastet i midten af en punktlast?

Vi går ud fra, at vinkel"hastigheden" eller φ' = 0 for x = L/2 (i midten af bjælken), hvilket hænger sammen med at vinklen er størst lige netop dér. I bogen sætter de φ'' = 0 for x = 0, hvilket jeg ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg har ingen anelse om, hvad det er, du arbejder med.


Skriv et svar til: Et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.