Matematik

Kan det passe?

07. november 2011 af HanneJH (Slettet)

Har en funktion der hedder f(x)= 4*√x -½*x^2

jeg skal bestemme monotoniforholdene for f, og skal derfor ha f '(x), men når jeg skriver det ind i TI, er funktionen stadig den samme? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af Walras

Så har du skrevet forkert. Noget andet er så, at du bør kunne differentiere uden hjælpemidler.


Svar #2
07. november 2011 af HanneJH (Slettet)

jeg skriver det som jeg har skrevet her, og opgaven er med hjælpemidler, så går da ud fra at jeg godt må differentiere vha. TI... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af Walras

Du skal kunne differentiere både x2 og √(x) til eksamen uden hjælpemidler, så det er vel almen forberedelse ikke at lade IT klare opgaven for dig. 

f'(x)=(4√(x)-1/2*x2)'=(4√(x))'-(1/2x2)'=4(√(x))'-1/2(x2)'=4*(1/[2√(x)])-1/2*(2x)=2/√(x)-x

Man skulle mene, at det var overskueligt nok, når de basale regler for differentiation benyttes. Alle er pensum til eksamen uden hjælpemidler i matematik på både A- og B-niveau.


Skriv et svar til: Kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.