Fysik

Hvordan beregner jeg lampda?

07. november 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme frekvensområderne for infrarødt lys. Der skal jeg da bruge lampda, ikke?

Ok, hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at λ·f = c .


Svar #2
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

hmm... men hvis jeg nu kun kender c? Jeg forstår det ikke..


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kender sikkert omtrentlige bølgelængdegrænser for infrarødt lys. Du skal så omregne dem til frekvenser.


Svar #4
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

kan det passe at det er 10-4 - 10-7?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du angiver nogle dimensionsløse tal. Hvad skal de forestille?


Svar #6
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

bølgelængder?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Spørger du mig? Jeg spurgte dig.


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. november 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

λ=bølgelængde. Så hvis du kender bølgelængden kan du regne frekvensen:

λ * f = c     Hvor c er lysets hastighed 

f = c / λ     


Svar #9
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

tak skal du have rasmus. Men kan det passe af bølgelængderne for infrarødt ly ligger mellem 10-4 - 10-7?


Svar #10
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

Der stod at det var bølgelængder, men jeg blev forvirret, da du sagde, at det var dimensionsløse tal...


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Bølgelængder har en enhed, og du har ikke angivet nogen enhed på dine tal. Derfor spurgte jeg, hvad du mente med de tal.


Svar #12
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

Nååå, men jeg kan jo ikke lave lampda tegnet herinde?


Svar #13
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

Nej, jeg mener nm.


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Den lille boks med Ω-tegnet giver dig alle de græske bogstaver, du skulle få brug for, herunder λ .

Hvis du mener et bølgelængdeområde på 10-4nm - 10-7nm , så har det intet med infrarødt at gøre.

Infrarødt regnes normalt at gå fra den langbølgede ende af det synlige spektrum ved 0,74μm til ca 300μm .


Svar #15
07. november 2011 af Sinimini (Slettet)

Skulle bølgelængderne være større/længere?


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg lampda?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.