Matematik

Hurtig hjælp!

08. november 2011 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg kan ikke finde ud af de her to opgaver:

1: Linjen l går gennem punktet P(1,5) og står vinkelret på linjen med ligningen y = -0,5x + 4.

Bestem en ligning for l.

2: Reducer 2a(a - b) + (a + b)2 - (a + b)(a - b)

 

Med gerne med melle,regninger.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2011 af mathon

1: Linjen l går gennem punktet P(1,5) og står vinkelret på linjen med ligningen y = -0,5x + 4.

Bestem en ligning for l.

                                       L:          y - yo = 2(x-xo)                            (xo,yo) = (1,5)

da
hældningskoefficienternes produkt er -1 for ortogonale linjer


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Hældningskoefficienten a1 for den søgte linie findes ud fra hældningskoefficienten a for den givne linie, idet

a·a1 = -1

2. Benyt to kvadratsætninger til at reducere udtrykket.


Svar #3
08. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

Forstår jeg slet ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2011 af Krabasken (Slettet)

To linier, der er vinkelret på hinanden, har hældningskvotienter, der ganget med hinanden giver -1.
Altså a1 * a2 = -1
Linien y har hældningen a1 = -0,5 = -½
Linien l må derfor have hældningen a2 = 2 idet -½ * 2 = -1
En linie l gennem et punkt (xo,yo) har forskriften y = a*(x-x0) +yo
Vi indsætter:
y = a2 * (x-1) + 5 = 2x - 2 + 5
y = 2x+3
-------------------------------------
2a(a-b) + (a+b)^2 - (a+b)(a-b)
2a^2 - 2ab + a^2 + b^2 + 2ab - a^2 + b^2
2a^2 + 2b^2 = 2(a^2 + b^2)
 


Svar #5
09. november 2011 af ChristianOl (Slettet)

Ok mange tak


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.