Kemi

beregning af koncentration.

09. november 2011 af Amals (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave, som jeg bare ikke kan løse... jeg håber  virkelig, at I kan hjælpe.

Opgaven lyder:

Angiv koncentartionen af H2O i 1 liter destilleret H2O (kun vand)

Massefylden af dest. H2O ved stuetemp. er: 0,0997g/ml

 

Formel: C(A)=n(A)/V

C(A)=stofmængdekoncentartionen af stoffet A som angives i molær (mol/L)

n(A)=stogmængden af det opløste stof A som angives i mol

V= stofmængtens volume angivet i L


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af mathon

 

     ...Massefylden af dest. H2O ved stuetemp. er: 0,997g/ml  = 997 g/L

    

      molmassen = sum({2,1}*{1.0079,15.999}) = 18,015 g/mol

      antal pr L = c = (997 g/L) / (18,015 g/mol) = 55,3 M


Svar #2
09. november 2011 af Amals (Slettet)

1000 tak. Men jeg forstår ikke helt hvordan du beregner molmassen altså hvor du får tallene fra?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af mathon

 

                  ...har du ikke et Periodisk System?


Svar #4
09. november 2011 af Amals (Slettet)

jo okay nu forstår jeg!

tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: beregning af koncentration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.