Kemi

HURTIGT BEREGNING pH-VÆRDI

10. november 2011 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: C-niveau

Man har en opløsning med [H3O+] = 4,6 • 10-9 M

Beregn pH.

Jeg har selv gjort:

pH = -log[4,6 • 10-9] = 8,338

er dette rigtigt ? eller skal jeg trække 8,338 fra 14 ? På forhånd tak dejlige mennesker <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

Det er kun hvis det er en base, hvis det er en syre så har du det endelige svar ved pH=-log(cs)


Svar #2
10. november 2011 af Formelsamling (Slettet)

Kan du uddybe ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

Ja det kan jeg godt, har i haft noget om pks og pkb værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2011 af exutu (Slettet)

Til denne opgave har du gjort det rigtige.

[H3O+]=[H+]

p= -log

altså er pH = -log[H]


Svar #5
10. november 2011 af Formelsamling (Slettet)

Nej vi har ikke haft noget om pks og pkb værdier.

Er det altså rigtigt at jeg skal trække 8,338 fra 14 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2011 af exutu (Slettet)

nej -log[H]=-log[H3O]=pH


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

Ok, nej du skal ikke trække 8,338 fra 14. Dette skulle du have gjort hvis det stof du arbejdede med var en base. Da du i det her tilfælde arbejder med en syre så er det du har gjort rigtigt. Der gælder nemlig følgende for pH:

Syre:

pH=-log(cs)

 

Base:

pH=14-log(cB)


Svar #8
10. november 2011 af Formelsamling (Slettet)

jamen så giver det jo ikke nogen mening ? når jeg trækker 8,338 fra 14 så ER det jo en base. Da pH-værdien er OVER 7. Hvis jeg gennemfører regnestykket (8,338-14) får jeg en syre? 


Svar #9
10. november 2011 af Formelsamling (Slettet)

14-8338 = 5,662


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2011 af exutu (Slettet)

Definitionen på pH er -log[H+].

[H+] er en forkortelse for [H3O+]

 


Svar #11
10. november 2011 af Formelsamling (Slettet)

Dvs: pH = -log[4,6 • 10-9] = 8,338

pH = 8,338?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2011 af exutu (Slettet)

Ja


Svar #13
10. november 2011 af Formelsamling (Slettet)

Nu skal jeg finde OH- i opløsningen , har du nogen ide til hvordan jeg gør ? 

Jeg har selv gjort sådan:

OH- = 1,0 * 10^-14/4,6*10^-9 = 0,000002 - men dette giver ingen mening :( ?


Skriv et svar til: HURTIGT BEREGNING pH-VÆRDI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.