Kemi

Bestem pH i pufferopløsning

10. november 2011 af ...Mig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Har et spørgsmål, der lyder som følgende:

Pufferopløsningen blev fremstillet på denne måde; 12,114g tris blev opløst i 785mL 0,100M saltsyre. Opløsningens volumen blev justeret til 1000mL med vand.


c) Beregn pH i pufferopløsningen.

 

Er der nogle der kan hjælpe??

 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2011 af kuerten15

Du finder koncentrationen af tris:

m = 12,114 g ---> 12,114 g/L

MW = 121,135 g/mol

[tris] = (12,114 g/L) / (121,135 g/mol) = 0,100 M = [B]

 

Så finder du koncentrationen af syren og anvender bufferligningen:

 

pH = pKa + log( [B]/[BH+] )


Skriv et svar til: Bestem pH i pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.