Fysik

Hjælp til opgave om Flyvehop ( det skrå kast)

12. november 2011 af miss13 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle! 

Jeg sidder med en opgave der lyder således: 

En bil der har massen M=0,97 ton kører op ad en rampe med en hældning på 20 grader i forhold til vandret. hældningen går  et sted brat til at være vandret og bilen forsætter fra dette punkt sit bevægelse ud i luften.Det øjeblik
hvor bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 96 km
i timen.

I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser desuden bort fra
luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den
vandrette henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

 

A) Indtegn koordinatsys., og beregn bilens hastighedskomposanter, VX0 og Vy0 til T=0

B) Hvor længe varer bilens flyvetur, og hvor langt hen kan bilen nå inden den rammer den vandrette del af rampen

Jeg er lidt lost, omkring hvad jeg skal gøre... NOGEN DER KAN HJÆLPE MIG IGANG? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2011 af denner5 (Slettet)

For at komme igang:
A) Sæt origo i punktet hvor rampen bliver vandret. Din hastighedsvektor (v0) er givet i opgaven. Bestem dennes x- og y-komponent (Det er en retvinklet trekant), 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om Flyvehop ( det skrå kast)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.