Matematik

ligning

13. november 2011 af boogieboy (Slettet)

x+7/3 - 3x-7/4 = x-2/2

4x+28/12 - 9x-21/12 = 6x-12/12 

har nu sat på fælles brøkstreg, men hvad gør jeg så? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang med 12 på begge sider og reducer. I dette format skal man huske at benytte parenteser.


Svar #2
13. november 2011 af boogieboy (Slettet)

i denne ligning her:

3/5 - 1/x = 5/6

18/30 - 30/30x = 25/30

(18/30-30/30x)*30 = (25/30)*30

18 - 30x = 25

30x = 25-18

30x = 7

x = 4 
 

- hvad har jeg gjort forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af Isomorphician

#2: Du har ikke fundet fællesnævner.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den ligning har du også kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1102645 , hvor du har fået svar. Kan vi ikke snart holde op med at oprette nye tråde med eksisterende opgaver. Det er spild af alles tid at skulle diskutere det samme to forskellige steder.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.