Matematik

areal af trekant

13. november 2011 af bananman (Slettet)

Hvordan finder man en areal af en trekant når grundlinien er x cm og højden er x-3 cm

Kender godt formlen ½h*g


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt i formlen.


Svar #2
13. november 2011 af bananman (Slettet)

er det så:

x-3*x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der benyttes parenteser.


Svar #4
13. november 2011 af bananman (Slettet)

(x-3)*x


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af PeterValberg

det må vel være:

T = 1/2·x·(x-3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
13. november 2011 af bananman (Slettet)

skal jeg så gange ind i parentesen?

altså ½x*x og ½x*3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ikke "og" -- man benytter + og - tegnene.


Svar #8
13. november 2011 af bananman (Slettet)

så:

½x*x+½x*3


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Og her er det altså minustegnet, der skal benyttes

T = (1/2)·x·(x-3) = x2/2 - (3/2)·x


Svar #10
13. november 2011 af bananman (Slettet)

x - 1,5*x


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke korrekt. Svaret står i #9 .


Svar #12
13. november 2011 af bananman (Slettet)

x2/2 - (3/2)·x er det arealet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det fremgår jo af #9 .


Svar #14
13. november 2011 af bananman (Slettet)

1/2 er det en halv eller 1 divider 2?


Skriv et svar til: areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.