Matematik

Lineær funktion

14. november 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er i gang med denne opgave omkring en lineær funktion, men mit problem er, at min forskrift bliver K=0,022x-10,321 ? forstår ikke hvorfor b bliver minus?

For det giver heller ikke mening nede i spg b hvor jeg så skal regne et kondital ud? det giver nemlig minus?

Kan det være muligt at jeg her lavet min graf forkert?

Opgaven og grafen som jeg har lavet er vedhæftet.

Håber på lidt hjælp :)

Vedhæftet fil: 0005-opgaver.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af mathon

generelt

                 ...kan b sagtens være negativ


Svar #2
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

okay, men kan ikke glemme tanken i spg b, hvor jeg så skal regne mandens kondital ud. Der ender jeg op med et minus?

For mig hænger det ikke helt sammen for vil sige, at jo længere man løber jo bedre vil ens kondital blive? også i følge modellen.

får det til -0,421?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af mathon

 

                             K2 = 0,022(xo+450) -10,321 = (0,022·xo - 10,321) + 9,9 = K1 + 9,9

                             ΔK = K2 - K1  = K1 + 9,9 - K1 = 9,9


Svar #4
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

vil du forklare lidt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ændringen i kondital er jo liniens hældningskoefficient ganget med ændringen i løbedistance, dvs.

ΔK = 0,022 · Δx = 0,022·450 = 1,1·9 = 9,9 .


Svar #6
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

nå på den måde!

så lige et sidste spg. hvor kommer de 1,1 og 9 fra :)?

bare så jeg er helt med ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det var da for at gøre udregningen lidt nemmere som hovedregning.

0,022·450 = 2,2·4,5 = 1,1·2·4,5 = 1,1·9 = 9,9

At gange med 11 i hovedet er jo let.


Svar #8
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

men spørger bare hvorfor du ganger med 11 og 9?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Forstår du da ikke, hvordan det hænger sammen med 0,022·450 ? Det er vist i #7 . Man ganger 1,1 med 9 . Det gør man i hovedet ved at gange med 11 og så sætte et komma.

0,022 = 0,011·2 , og 2·4,5 = 9


Svar #10
14. november 2011 af prutprut (Slettet)

okay, tak ..


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.