Kemi

Beregning af pH-værdi ?

14. november 2011 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har svært ved følgende opgave.

Beregn pH i 10 liter vand,
0,5M HCl.

Kunne du eventuelle fortælle mig hvad du gør trin for trin, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2011 af mathon

pH i 10 L vand

                                     pH = 7

pH i 0,5 M HCl
                                     pH = -log(0,5) = 0,30                  [H3O+] = cs

 


Svar #2
14. november 2011 af Camilaaaa (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Beregning af pH-værdi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.