Fysik

enheder - MJ/m^3 til J/L?

15. november 2011 af mm :) (Slettet)

Hej. Hvordan konverterer man 10,8 MJ/m3 til J/L? Det er meningen man skal sammenligne at benzin har en brændværdi på 30,8*106 J/L med hydrogens brændværdi. Jeg har slået hydrogens brændværdi op på databoen, og der står at dens brændværdi er 10,8 MJ/m3.

Hvordan får jeg det til joule/L?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Omregn m^3 til L. Hvor mange L går der på en m^3?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2011 af SuneChr

1 MJ / m3 = 106 J / 1000 liter = 103 J / liter  = 1 kJ / liter

# 3   Ja.


Svar #3
15. november 2011 af mm :) (Slettet)

Kan det passe at det bliver 10,8 *10 J/L?


Svar #4
15. november 2011 af mm :) (Slettet)

Er det ikke meningen brint skal have en højere brændværdi end benzin?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Et lille tip til sådanne nogle opgaver ville være, at starte med at gøre det mere overskueligt for dig selv. "Omregn" potenserne, så du får dem som en "ikke-potensskrevet-tal". Fx 10,8*103 = 10 800.

Gør det med alle tallene, så bliver det lettere for dog, hvis du ikke har styr på det.


Skriv et svar til: enheder - MJ/m^3 til J/L?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.