Matematik

π/3 er en løsning til ligningen sin x = √3/2 ?????

16. november 2011 af Alfox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!
Har fået stillet en opgave, som lyder således: (Uden brug af hjælpemidler!!)

Det oplyses, at π/3 er en løsning til ligningen  sin x = √3/2,  x∈ [0;2π].


- Jeg er fuldstændig blank på, hvordan sådan en "fætter" skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af SuneChr

π/3 = 60o

Tegn en ligesidet trekant. Alle vinkler i en sådan "fætter" er jo ens, nemlig 60o .

Oprejs en højde og find denne v.h.a. Pythagoras.

Find (sin 60o)  =  højden / siden i den ligesidede trekant.

Kald siden a, og udtryk højden v.h.a.  a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af mathon

                  sin(x) = sin(π-x) = √(3)/2            x∈ [0;2π[

                  x = sin-1(√(3)/2) = (π/3)

                  π-x = (π/3)

                  x = (3π/3) - (π/3) = (2π/3)

      løsning
                        L =  {π/3;2π/3}
                         


Svar #3
16. november 2011 af Alfox (Slettet)

Tusind tak begge.
Det gav lidt mere mening - jeg prøver mig frem og ser om det lykke. Om ikke andet har jeg jo @Mathons resultat som facit, hvis jeg går helt galt i byen :-P


Skriv et svar til: π/3 er en løsning til ligningen sin x = √3/2 ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.