Fysik

Archimedes lov

16. november 2011 af fuzion123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået til opgave at: Forklare hvordan man kan bestemme densiteten af en guldring ved brug af Arcimedes lov. 

og jeg fatter det ikke rigtig :s - kan godt bruge noget hjælp :) 

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad går Archimedes' lov ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af peter lind

Vej guldringen i luften, Vej guldringen nedsænket i væsken. Forskellen på de 2 vejninger giver massen af den væske, guldringen er nedsænket i. Kender du massefylden af den, har du dermed rumfanget af guldringen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Man skal finde massefylden, så du mangler lige at måle volumen, men det kan din metode også benyttes til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af mathon

     i vand

                         Fop = VAu·ρvand·g = VAu·(1 kg/L)·(9,81 N/kg) = VAu·(9,81 N/L)

                                     VAu = Fop / (9,81 N/L)


Skriv et svar til: Archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.