Matematik

Løs ligning y = 0

16. november 2011 af JesperJH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg har et problem med denne her opgave, jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg skal lave den :)

 

En funktion er givet ved: y = -(x - 2)2 + 4

Løs ligningen y = 0.

 

Sådan ser opgaven ud, hjælp tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af mathon

 

                                       0 = -(x - 2)2 + 4

                                       (x - 2)2 = 4

                                       x-2 = ±2

                                       x = 2 ± 2

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligingen i x er da

(x-2)2 -4 = 0 , eller

(x-2)2 - 22 = 0 , eller

(x-2-2)(x-2+2) = 0 , dvs

(x-4)·x = 0

Benyt nulreglen til det sidste skridt.


Skriv et svar til: Løs ligning y = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.