Matematik

Det gylde snit også kaldet the golden section!

16. november 2011 af gugugugu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Folkens, skal virkelig bruge jeres hjælp. Jeg skal forklare det gyldne snit også kaldet the golden section på engelsk. Jeg skal forklare det hele på engelsk så det bliver lidt svært. Jeg fatter intet af det. Jeg skal forklare hvad det gylde snit/golden section har at gøre med arkitektur, også skal jeg også forklare lidt om fibonachi numrene <-- fatter jeg hellere intet af.. Dette er ikke sådan noget i laver i billedkunst i folkeskolen men det på gymnasie niveau. der er en del matematik med i det!   HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

You have a long night ahead of you.

Start med at sætte dig i materialet http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. november 2011 af SuneChr

Det helt basale ved det gyldne snit er, hvordan et linjestykke deles, så vort øje finder behag ved at se på delingspunktet.

Et linjestykke |AB| deles af et punkt P således, at |PA| / |AB|  =  |PB| / |PA|


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2011 af gulerodden (Slettet)

fibonacchi numrende er sammenhængende tal som oftest bruges til at beregne hvor hurtig en computer er. (irrelevant)

1-2-3-5-8-13-21-34... du starter med 1 og lægger så 1 til (da det skal jo startes) derefter tager du tallet inden og lægger til hver gang. 2+1=3 3+2=5 5+3=8 8+5=13. og sådan kan du fortsætte i al evighed.

det gyldne snit er generelt der hvor der er "blikfang." det er oftest brugt i billedanalyse men også i arkitektur. man finder det gyldne snit ved på både længe og breddesiden af et billede eller en model at gå 66% ind og sætte sin streg tværs igennem. På denne måde ender du med at få inddelt et billede i 4 små firkanter, et i hvert hjørne samt en firkant i midten. der hvor der krydses "streger" er blikfang. 

blikfang er 1,618 af et billede der er opdelt i 2. så hvis du opfatter et billede som en værdi af 2 i hele sin længde, vil 1.618 repræsentere der hvor blikfanget vil være. 

det gyldne snit (blikfanget ) hænger sammen  med fibbonachi koden sådan her;

3/5 = fibonnachi men 21/34 er også fibonacchi (1.618) det er dog mere og mere præcist desto højere værdi du tager. så 21/34 er mere præcist fibonachi end 3/5. det er også derfor fibonacchi tallende fortsætter og det gyldne snit har decimaler i al uendelig (du kommer tættere og tættere på det rigtige, men rammer der aldrig)

 

lille fact: grankogler er opbygget efter det gyldne snit xD

 

håber det hjalp :)


Svar #4
18. november 2011 af gugugugu (Slettet)

Mange tak folkens :) Fik 12 


Skriv et svar til: Det gylde snit også kaldet the golden section!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.