Matematik

reducér udtrykket

17. november 2011 af HvemkanMellekan (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg har denne opgave og jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte da jeg ikke har været ude for en redution med kvardratrod i og det skal passe til et udtryk..

 

opgaven har jeg vedhæftet så i kan se hvad jeg har med at gøre.

det kunne være cool hvis i gad og hjælpe mig på vej. 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Udtrykket skal skrives lidt om:

(a4)3*√9a

     a3/2

 

(a4)3 = a12

√9a = 3 * a1/2

Så udtrykket bliver

 

a12*3*a1/2

    a3/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2011 af peter lind

Du skal bruge følgende formler:

(an)m = an*m,  (a*b)n = an*bn, kvrod(a) = a½ samt an/am = an-m


Skriv et svar til: reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.