Matematik

Hvad betyder isolerer mht. mat?

17. november 2011 af Stinee1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke helt om jeg tænker rigtigt, men betyder ordet "isolerer" at finde x, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

At isolere en ubekendt, for eksempel x, i en ligning betyder at manipulere ligningen, så man ender med x isoleret på den ene side af lighedstegnet, og med et udtryk på den anden side, x = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Ja. At isolerer i matematik betyder generelt at finde den ubekendte. F.eks. at finde x.

Men ellers må du nok komme med et mere konkret eksempel.


Svar #3
17. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Altså, fx: b=y1/xa1

her siger man, at man skal isolere b?

Kan du uddybe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Hvis man vil finde x, skal man isolere x, det er rigtigt. Det gælder dog i alle tilfælde hvor man skal finde noget, så at sige.

k = h/j

Her er k isoleret, fordi k står alene. Man kan også isolere j i den ligning, for at finde j.

j = h/k

og man kan selvfølgelig også isolere h.

h = j*k

Når man isolerer, stiller man det man isolerer alene på den ene side af lighedstegnet.


Svar #5
17. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Tak for det!:D


Skriv et svar til: Hvad betyder isolerer mht. mat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.