Fysik

Energibevarelse ved det skrå kast

18. november 2011 af soler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude. Jeg er i gang med at skrive en rapport omkring det ''skrå kast''. Jeg har bevist at formlerne for xmax og ymax holder. Men jeg skal nu eftervise at der er energibevarelse. Det har jeg gjort på følgende måde:

Emek-før=Emek-efter <=>

1/2*m*vo^2 + m*g*h= 1/2*m*v^2 + m*g*ho <=>

1/2*m*vo^2 + m*g*h = 1/2*m*v^2 , fordi den al den potentielle energi er omdannet til kinetisk energi ved landingsstedet. vo er begyndelseshastigheden og v=kvadratroden(Vox^2 +Voy^2). Er der nogen der kan bekræfte dette - fortælle hvorvidt denne fremgansmåde er rigtig / forkert, og hvorfor ? - tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Ja det er korrekt :)

(havde før skrevet en kommentar, hvor jeg skrev det samme som du selv nævnte)


Svar #2
18. november 2011 af soler (Slettet)

ja netop det er det jeg gør på højre siden :) 


Svar #3
18. november 2011 af soler (Slettet)

v= kvadratrode(vox^2+voy^2) ?


Svar #4
18. november 2011 af soler (Slettet)

Men burde der ikke være energibevarelse ? mine resultater siger der ikke er energibevarelse kan det passe? 


Svar #5
18. november 2011 af soler (Slettet)

forresten, tak for hjælpen :)


Svar #6
18. november 2011 af soler (Slettet)

Men burde der ikke være energibevarelse ? plz - mangler lige dette


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Der er energibevarelse ....

Hvilke udregninger gir forkert resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2011 af mathon

se evt.

Vedhæftet fil:Skrå kast.doc

Skriv et svar til: Energibevarelse ved det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.