Matematik

Maple problemer

18. november 2011 af elissa92

Håber,, jeg kan få hjælp :D

Jeg sidder med et problem, hvor jeg ikke kan løse et regnestykke, der indeholder sinus i Maple. Sådan ser det ud:

7 = 5 * b * sin(30)

Maple kan ikke finde b når jeg solver. Er der en pakke, jeg skal åbne, for at den kan finde b? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2011 af NejTilSvampe

højreklik og vælg solve


Svar #2
18. november 2011 af elissa92

Det har jeg prøvet


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2011 af NejTilSvampe

så prøv fsolve(7=5*b*sin(30),b)


Svar #4
20. november 2011 af elissa92

Så får jeg -1,416959, - og det er i radianer. Hvordan får jeg det til grader? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2011 af NejTilSvampe

Der går 2π per 360 grader.

30o * 2π / 360o = 30o i radianer


Svar #6
20. november 2011 af elissa92


Svar #7
20. november 2011 af elissa92

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2011 af NejTilSvampe

Du kan gøre sådan her (men det er en omvej i mine øjne)


Svar #9
20. november 2011 af elissa92

Okay, det andet kan jeg bedre lide :) Tusind tak 


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. november 2011 af AnneTimm (Slettet)

når du skriver med lille s regner maple med radianer, så man plejer bare at skulle skrive med stort forbogstav Sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man bør kende så meget til sin sinustabel, at man ved, at sin(30º) = 1/2 (eksakt) , så b = 14/5 .


Svar #12
22. november 2011 af elissa92

Ja, det ved jeg :) Men jeg synes bare, at det er rart at vide, hvordan man gør med Maple.
Men tak :)


Skriv et svar til: Maple problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.