Matematik
int. u-sub
f(x)=x√(3-x)
skal integreres fra 0 til 3
u-sub (eller t)
t=3-x ⇔ x=3-t
dt/dx=-1
dx=-dt
nye grænser:
x=0 ⇒ t=3
x=3 ⇒ t=0
så har jeg
∫30 (3-t)√(t) - dt
så sidder jeg fast : (
Svar #2
19. november 2011 af mathon
se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1105707
Svar #3
19. november 2011 af Ras111 (Slettet)
får ikke det rigtige resultat 4.157..
∫30(3-t)√(t) -dt
∫30√3t-t2-dt
∫30(3t-t2)1/2
∫303t1/2-t
[2t2/3-1/2t2]3= 5,8..
hvad er forkert?
Svar #5
19. november 2011 af Ras111 (Slettet)
okay så får jeg
∫30 3 • (2/3 • t2/3) - t• (2/3 • t2/3)
men så giver arealet 0
Svar #7
19. november 2011 af Ras111 (Slettet)
så får jeg
(t3/2+1 ) / ( 3/2+1) - (t5/2+1) / 5/2+1 men det er forkert.... må jeg se løsningen?
Svar #8
19. november 2011 af peter lind
I den første er n =½ og dermed n+1 = 3/2 i den anden er n=3/2 og dermed n+1 = 5/2
Svar #9
20. november 2011 af Ras111 (Slettet)
det jeg er i tvivl om er nok hvordan man integrere -t*√t ved godt at √t integreret giver 2/3*t^2/3 men hvad med det gange tegn?
Svar #10
20. november 2011 af Ras111 (Slettet)
okay er kommet frem til
2t3/2- (2t5/2)/5 men det giver 7.126 .... hvilket jo er forkert.....
Svar #11
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
#10
Man har
0∫3 x·√(3-x) dx = 0∫3 (3-t)·t1/2 dt = [3·(2/3)·t3/2 - (2/5)·t5/2]30
= -(2/5)·35/2 + 2·33/2
= ( -(2/5)·32 + 2·3 ) · √3
= (6 - 18/5) · √3
= (12/5) · √3 = 4,1569 (4 dec)
Svar #13
20. november 2011 af Ras111 (Slettet)
kan dog ikke se hvad der er for nogle regneregler der bliver brugt i de 3 sidste linjer
Svar #14
20. november 2011 af mathon
...har du bemærket anvendelsen af den kommutative lov:
-a + b = b + (-a) = b - a
-(2/5)·32 + 2·3 = 2·3 - (2/5)·32 ?
Svar #15
20. november 2011 af Ras111 (Slettet)
haha ja, men det er 4 sidste linje i svar 11 :) tænkte mere på de eksponenter der er forsvundet i tredje sidste linje og så √3
Svar #16
20. november 2011 af Ras111 (Slettet)
kan følge med hertil:
[2t3/2 - (2/5)t5/2]30
men der ser jo ikke fantastisk nemt ud, vil gerne ha det reduceret eller omskrevet på en pæn måde
Svar #17
20. november 2011 af mathon
du skrev ..."i de 3 sidste linjer"
t3/2 = t2/2 + 1/2 = t · t1/2 = t · √(t)
t5/2 = t2 · √(t)
Svar #18
20. november 2011 af mathon
...ikke alt virkningsfuldt og brugbart er PÆNT
men nu har du fået gennemgået opgaven to gange
og kan så vælge den PÆNESTE :-)
Svar #19
20. november 2011 af Ras111 (Slettet)
nåhh ja nu kan jeg godt se det :) tak til mathon, peter lind og andersen
Skriv et svar til: int. u-sub
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
