Matematik

Ligninger har virkelig brug for hjælp :-)

20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet) - Niveau: A-niveau

4x-2=0,5(x+3)
   3

Kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal starte på den.

tak for hjælpen på forhånd :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2011 af mathon

               gang med 3 på beggesider af lighedstegnet

                4x-2 = 1,5(x+3)


Svar #2
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

Tak  for det :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. november 2011 af placebo321 (Slettet)

(4x-2)/3 = 1/2(x+3)

(4x-2)/3*2 - x = 3

(8x-4)/3 - x = 3

8x/3 - 4/3 - x = 3

5/3x = 3 + 4/3

5/3x = 13/3

x = 3/5*13/3= 39/15 = 2,6

 


Svar #4
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

#1


               gang med 3 på beggesider af lighedstegnet

                4x-2 = 1,5(x+3)

               Skal man ikke gange alle tal ? :-)
 


Svar #5
20. november 2011 af Dudenhtx (Slettet)

#3


(4x-2)/3 = 1/2(x+3)

(4x-2)/3*2 - x = 3

(8x-4)/3 - x = 3

8x/3 - 4/3 - x = 3

5/3x = 3 + 4/3

5/3x = 13/3

x = 3/5*13/3= 39/15 = 2,6

Er lidt forvirret nu du gør det ikke lige som ham/hende den anden eller gør du ? :-)


Skriv et svar til: Ligninger har virkelig brug for hjælp :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.