Matematik

Hvad er X værdi?

21. november 2011 af Amalie2004 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

-2x - 4 = -8 -3x

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af narmi (Slettet)

du skal isolere x. altså få alle x´er over på samme side. evt nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af zeber321 (Slettet)

X = -4


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2011 af Angsumalin (Slettet)

x= -4


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2011 af narmi (Slettet)

#2
 

X = -4

 

flot du kan give svaret. håber ikke du brugte for lang tid på det -_- hun kan da ikke bruge svaret til noget. så kommer der et lignende spørgsmål om en uge. hun skal jo forstå hvordan du kommer frem til svaret


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2011 af Angsumalin (Slettet)

Måske har hun fundet ud af metoden, men hun mangler måske bare facit :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2011 af narmi (Slettet)

når du alligevel har fået svaret foræret så kommer udregningen lige med:

-2x - 4 = -8 -3x

-4+8 = 2x-3x

4= -x

x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2011 af narmi (Slettet)

#5


Måske har hun fundet ud af metoden, men hun mangler måske bare facit :D

 

jeg tvivler


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2011 af katrinewitt94 (Slettet)

x=-4

-2x-4=-8-3x
= -2x-4+4=-8-3x+4
= -2x-4+4=-8+4-3x
= -2x=-4-3x
=-2x+3x=-4-3x+3x
=-2x+3x=-4-3x+3x
=-1x=-4

Jeg har isoleret x, ved at plusse eller minusse på hver side af lighedstegnet alt efter om tallet er negativt eller positivt. Håber det var en god nok forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har dog en fortegnsfejl i den sidste linie. Det skal ikke være -x = -4, men x = -4 .

Vær også opmærksom på, at "at plusse" og "at minusse" er babysprog; på normalt dansk siger man "at lægge sammen" (eller "at addere"), og "at trække fra" (eller "at subtrahere").


Skriv et svar til: Hvad er X værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.