Matematik

areal

22. november 2011 af 123434 (Slettet)

Hvornår skal man bruge formlen A=h*g*1/2 og så Herons formel,har nemlig lagt mærke til at der er en hvis forskel i resultaterne.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af mathon

   når du ikke kender en eneste vinkel, men har oplysning om alle tre sider i trekanten,
   benytter du Herons formel til arealberegning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2011 af AskTheAfghan

Simpel forskel [folkeskole niveau]: højde og længder på alle siderne. Hvis det ikke er muligt for dig at finde højden for trekanten, men kender alle siderne i trekanten; kan du benytte Herons formel.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2011 af mathon

eller evt.
                                A = (1/4)·√(a2- (b-c)2) · √((b+c)2- a2)

                                A = (1/4)·√(b2- (a-c)2) · √((a+c)2- b2)

                                A = (1/4)·√(c2- (a-b)2) · √((a+b)2- c2)


Svar #4
22. november 2011 af 123434 (Slettet)

Okay

F.eks grundlinje=5cm  højde=4cm

Areal=5cm*4cm*1/2=10cm^2

 

En trekant med tre sidelængder på 5cm,7cm og 9cm

(5cm+7cm+9cm)/3=7

kvadratrod7(7-5)(7-7)(7-9)=0

Kan det virkelig passe at den har et areal på 0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2011 af mathon

                    s = (5+7+9) / 2 = 10,5

                    s - a = 10,5 - 5 = 5,5

                    s - b = 10,5 - 7 = 3,5

                    s - c = 10,5 - 9 = 1,5

 

                                  Atrekant = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c)) = √(10,5·5,5·3,5·1,5)

...........

                                  Atrekant = (1/4) · √(52 - (9-7)2) · √(9+7)2 - 52)

 


Svar #6
22. november 2011 af 123434 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.